Vi vil heller køre Kanban end Scrum, det er lettere

Jeg møder tit teams der meget heller vil køre Kanban fordi de synes det lyder letter end Scrum, så er vi også fri for at tænke på sprint planlægning og alt det andet ballade.

Det er desværre bare ikke helt rigtig hvis du virkeligt vil køre Kanban så bliver du nød til at forstå hvordan det virker, hvordan du kan bruge det optimalt og en af hoved fokus områderne for Kanban er flow, du skal optimere dit flow og finde flaskehalse i dit flow, hvis et team ikke kan finde ud af det med et Scrum  så er der ikke stor chance for de kan finde ud af det med et Kanban, sorry :/

Jeg har lige været med i en supper workshop med et Kanban spil udviklede af Sune Lomholt based on Software development Kanban © 2009-2010 Christina Skaskiw, det var simpelthen en super fed oplevelse og en rigtig god måde at lege med forskellige strategier for at få flow på et Kanban board.

Her er et linke til materialet http://tastycupcakes.org/2013/08/software-kanban-games/ så du selv kan spille det med dit team før du implementere Kanban.

Her er lidt billeder fra dagens event fra vores kanban spil, min anbefaling er find en i dit netværk der har gennemført spillet før, da det godt kan være en lille smule kompliceret.

Vi havde en fest og lært rigtig meget os der var med, en så stor fest at nabo mødelokalet måtte bede os om at være lidt stille fordi vores følelser løb af med os, virkeligt godt spil, for en agil nøder 🙂

Det her er hvad du skal bruge før spilledet går i gang

Og sådan ser det ud efter spilledet er slut, det du ikke kan se på billedet er nogle  skuffede agile nørder som ikke var helt så gode som du troede til at starte med. Men som du kan se på vores cumulative flow diagram lærte vi det i løbet af spillet

Jeg hentede filerne og tilføjet en enkelt Power Point med en oversigt over regler man kan vise til selv Kanban spillet

DanskeBankSoftwareKanbanGame

Event-cards

Expedite-story-cards

Fixed-date-story-cards

Kanban Game Rules

Rules-for-DB-kanban-game

Standard-story-cards

2 kommentarer til “Vi vil heller køre Kanban end Scrum, det er lettere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *